Het Women's Soul Coach proces gaat over wakker worden.

Je leert een goede coach te worden, eentje die op eigen benen staat en durft te staan voor wie ze is. Dit is een proces van wakker worden en verantwoordelijkheid te nemen voor je innerlijke proces en overgave aan je innerlijke zelf. Het geeft veel maar vraagt ook een duidelijke intentie om een proces aan te gaan.

Het is het pad van de innerlijke heldin. Het is een yogisch pad. Het is een tantrisch pad en vooral een ECHT pad. Het gaat helemaal over jou. We moeten hierdoor vaak door periodes van diep inzicht. Dat klinkt heel leuk, want inzicht is een heel mooi woord maar is het vaak niet.

Inzicht dat er een schaduwkant in ons schuilt is niet eenvoudig. Deze schaduwkant komt voort uit ons innerlijk gekwetste kind. Het heeft vroeger oplossingen bedacht om te overleven. En in die overlevingsmechanismen zijn we slim, goed en sterk geworden. We zijn er helemaal aan gewend geraakt. Het heeft ons gediend maar het zit ons nu ook in de weg. De schaduwkant laat ons naar het leven kijken door de verkeerde bril.

Hier wat voorbeelden van zinnen uit het script wat je hebt bedacht om je veilig te voelen in onveilige situaties en hoe de schaduwkant zich van daar uit vormde. Er zijn er heel wat meer te bedenken maar dit zijn er een paar.

  1. Hou je maar gedeisd, zei het script: En de schaduw werd jaloers op iedereen die groots wilde zijn.
  2.  Hou je maar in, zei het script: En de schaduw zei doe maar niet zo outgoing of los je lijkt wel een slet, je moet je schamen.
  3.  Doe maar alsof het je allemaal niet raakt, zei het script: En de schaduw ging overal boven staan en werd onaanraakbaar en voelde zich daar helemaal ok mee.
  4.  Stel je niet kwetsbaar op, dat is gevaarlijk, zei het script. En de schaduw zei Wees niet zo een jankerd! Kom op! Stel je niet aan! Gewoon doorgaan.
  5.  Vrouwen doen er toch niet toe, zei het script: En de schaduw zei: Je moet niet denken dat je de top kan bereiken, accepteer je tweede rol. Weet je plek.
  6.  Bindt je niet aan iemand, ze verlaten je toch zei het script en de schaduw zei: Iedereen laat me altijd in de steek. Al mijn relaties mislukken steeds.
  7.  Pas op dat je niet laat merken dat je het niet aankan, zegt het script. En de schaduw zegt: Ik weet alles al ik geef me niet over aan iemand die mij iets wil leren, ik kijk wel uit.

Dit ontwaken uit deze schaduwbewegingen van ons ego is niet altijd gemakkelijk en kan soms behoorlijk pijnlijk zijn. Het voelt ontluisterend , als zelfverraad, als opgeven, als toegeven aan ultieme eenzaamheid en meer. Toch zul je weten dat het goed is, want oude patronen zullen worden doorzien en je lichaam zal oude spanning loslaten en die prachtige vrouw die je werkelijk bent zal onder al die lagen van onzekerheid, schaamte, oordeel, jaloezie en angst zichtbaar worden. Het gaat je moed vergen om echt te durven kijken naar de schijnbewegingen van je schaduw maar het is je alles waard. Je dacht dat je opgesloten zat van binnen, maar alle lagen gaan er vanzelf af en zie je dat je nooit gevangen zat.

Je transformeert van binnen naar buiten en niet andersom.

Het proces met de schaduw is een vorm van schaduw vechten. Het is een schijngevecht. Bij elke openbaring zul je zien dat licht voelen, wakker zijn, opluchting en ontspanning veel dichter binnen je bereik lag dan dat je voor mogelijk hield. De kunst is dan, om dit licht echt toe te laten. Te laten blijven. We moeten wennen aan de "unbearable lightness of being."

Dat is het proces van de Women's Soul Coach Training:

Wie is zij?

Ze blijft diep voelen, ze kent haar schaduwreacties steeds beter, geeft haar liefde en leeft vanuit moed, wijsheid en mededogen. Ze wijst zichzelf de weg vanuit inzicht wat diep geworteld is. Ze neemt haar plek in en kruipt niet in de slachtofferrol. Dit lukt veel eenvoudiger dan als je alleen bent, omdat je in verbinding bent met vrouwen die dit ook doen. Die dit pad naast je lopen binnen de opleiding.

Je leert te zien welke valse gevoelens van schaamte, wrok, boosheid je te lang gevangen hielden. En ervaart dat loslaten simpelweg voelen is in elk moment.

Dit kun je , samen met alle kennis en tools uit de opleiding, doorgeven , meegeven aan je clienten.

Het Women's Soul Coach programma wat bestaat uit een 1-jarig traject en een vervolg traject van 3/4 jaar, geeft je de basis van de Inner Grounding Therapie, een vorm van lichaams gerichte psychotherapie waar je verder in kan ontwikkelen in onze 4-jarige therapeuten opleiding. Het is mogelijk om na Women's Soul Coach deel 1 en 2 in te stromen in jaar 3 van deze opleiding. Kijk voor alle informatie op onze website.
#womensoulcoach #innergroundingtherapie #schaduwkant

Testimonial Stefanie Borgers : Ik herinner me de eerste les nog levendig: ik zat erbij als een gekwetst vogeltje, verblind door jeugdtrauma, mij volledig afgesloten voelend van alles en iedereen. Het Women Soul Coach Programma bracht me snel helderheid, over waarom ik me voel hoe ik me voel, en wat mijn kern is. Helderheid brengt licht, en de veilige bedding van Sisterhood brengt je in een uiterst directe, maar tegelijkertijd liefdevolle verbinding met andere vrouwen. Helend, empowering en tegelijkertijd verzachtend: zonder twijfel de meest transformerende ervaring van mijn leven, tot nu toe!"

Ja, ik ontvang graag nieuws en blogs uit Praktijk Inner Life: