Skip to main content
Astrologie consult

Wat is vedische astrologie?

Vedische astrologie, 'Jyotish' genoemd, betekent 'de wetenschap van het licht'. Vedische wetenschap komt uit de Veda's, een van de oudste spirituele geschriften van India. Het werd geopenbaard aan de grote wijzen ( de Rishi's) van India rond 1500-2000 v.Chr.

De grote wijze Maharishi Parashara was de meest invloedrijke; zijn Brihat Hora Sastra is nog steeds de tekst waarnaar het meest wordt verwezen. Er waren achttien grote wijzen, maar de meest populaire van vandaag en de principes die in dit boek worden beschreven, zijn voornamelijk afkomstig uit Parashara.

Astrologie is een van de ledematen van de Veda's. Het wordt de ogen van de Veda's genoemd, omdat het ons de mogelijkheid geeft om met meer duidelijkheid in ons leven te kijken. Vedische wetenschap is de wetenschap van zelfkennis. Door zelfrealisatie is alles bekend. Dit geeft ons de realisatie van de Goddelijke Geest in alle dingen, en onze verbinding en eenheid met de Geest. Het proces van zelfrealisatie brengt ons tot verlichting. Dit was het doel van de grote wijzen voor de Vedische astrologie.

Het wordt ook Jyotish genoemd, oftewel "kennis van licht".

De planeten in de Vedische astrologie worden gezien als de grote lichten die het karma van de ziel, al naar gelang de planeetstanden van de geboortehoroscoop door de mens heen laten schijnen.  De centrale kern van dit systeem van astrologie is gebaseerd op de leer van reïncarnatie en karma. Karma is de kredietwaardigheid of afschrijving van ons leven, de goede of slechte gevolgen van onze vorige levens. Gelukkig zijn er planetaire herstelmaatregelen die de middelen bieden om karmische neigingen in evenwicht te brengen, moeilijkheden te verlichten en lijden te verlichten wanneer verandering onmogelijk lijkt maar noodzakelijk is voor onze voortdurende groei. Sommige van deze corrigerende maatregelen omvatten het dragen van edelstenen, chanten van mantra's, het beoefenen van meditatie, yoga en ayurvedische geneeskunde. Als een planeet bijvoorbeeld wordt getroffen, kan het dragen van een edelsteen of het reciteren van een mantra voor die planeet het bijbehorende karma veranderen. Een dergelijke corrigerende maatregel moet daarom zorgvuldig worden beoordeeld. Verkeerd toegepaste remedies kunnen schadelijk zijn.

Inzicht in de dynamiek van je geboortehoroscoop kan je helpen gebeurtenissen in je leven te begrijpen en kan je helpen om groeifasen die eraan komen te begrijpen. 

Title

Title

Title

Wat kan een astrologie consult jou bieden?

Een astrologie consult bij Jacqueline Snelder geeft veel helderheid over je leven.  De Indiase astrologie heeft veel overeenkomsten met Westerse astrologie maar een belangrijk verschil is het gebruik van de siderische dierenriem in de Jyotish astrologie, terwijl de westerse astrologie de tropsiche dierenriem gebruikt. Ook kijkt men dus bij de Indiase Astrologie meer naar de karmische aspecten naast de persoonlijke en psychologische aspecten.

Het is een reading over je geboorteenergie, zielepad , energie van het lichaam en ayurveda constitutie, psyche gezondheid en veerkracht, band vader, moeder kinderen, werk en levensdoel, relaties, huidige transits en energie en tips door middel van mantra's en dingen die je kan doen om blokkades beter los te laten. Jacqueline kijkt via de leer van de nakshatra's naar de chakra's en je leert jou vorm van Ganesha kennen die bij je horoscoop hoort en de maangodin en meditaies en mantra's  visualisaties die daar bij horen. Een reading duurt 1,5 tot 2 uur en kost 145,00 incl btw en je krijgt er ook een opname van.

Wat is er nodig voor het maken van de geboortehoroscoop?

Het kost wat tijd om de horoscoop voor te bereiden. Ik heb daarvoor je preciese geboortetijd nodig, je geboortedatum en geboorteplaats. Als je deze niet zeker weet kun je het vaak opvragen door middel van een uitreksel uit je geboorteregister.  Het zoomconsult gaat via zoom en ik stuur je vantevoren een zoomlink.

Ja, ik ontvang graag nieuws en blogs uit Praktijk Inner Life: