Skip to main content

Over mijn werkwijze lees je meer hier in deze pdf: Werkwijze en bij Blogs en bij de verschillende sessies.

Over mijzelf:

Ik ben moeder van twee kinderen ( 28 en 24 jaar) en woon in 's-Hertogenbosch.

Achtergrond:

Sinds 1996 ben ik begonnen met mijn Praktijk in Innerlijk Kind werk  en Lichaamsgerichte psychosociale therapie aan huis. Dit was na mijn afronding van de 4-jarige opleiding aan de New man academy , de Marckhoeve. In deze 4-jarige opleiding ben ik breed geschoold in oa Lichaamsgerichte psychotherapie, Voice Dialogue, groepstherapie, Reichiaans lichaamswerk, hypnotherapie, gestalt, bio-energetica, familieopstellingen bij de New man Academy en Bert Hellinger.

Daarna ben ik verdergegaan met het bestuderen van Ayurveda (5-jarige opleiding) en Vedische kennis zoals Vedische astrologie en Vedische filosofie. Ik heb me met mijn Ayurveda praktijk in combinatie met Innerlijk Kind werk in 2007 opnieuw ingeschreven als bedrijf en vanaf 2010 ben ik begonnen met het geven van groepen. 

Hier is de Women's Soul Coach opleiding uit ontstaan en later in 2012 de Inner Grounding Therapeut opleiding. Tevens hebben we een aantal keren de relatiejaartraining gegeven samen met een team docenten en assistenten en hebben we de 4-jarige erkende opleiding tot lichaamsgericht psychosociaal therapeut opgezet.

De Inner Grounding Therapie opleiding waar mensen een gedegen opleiding kunnen volgen tot Lichaamsgerichte Psychosociaal therapeut. De afgelopen jaren heb ik, naast mijn individuele therapiepraktijk, vele groepen mogen geven in Nederland , Frankrijk en India.

Hieronder zie je een kleine greep foto's uit de afgelopen 10 jaar in een collage.

Het werken met mensen , zowel individueel als in groepen is mijn grootste passie. Ik heb van alle mensen die ik heb ontmoet en nog steeds ontmoet zo ontzettend veel geleerd. En nog steeds leer ik bij, elke dag. 

Ik voel een grote liefde en affiniteit voor het werken met vrouwen en heb daardoor de afgelopen 12 jaar veel gedaan voor vrouwenwerk en de Women's Soul Coach opleiding voor vrouwen willen coachen naar meer zelfvertrouwen en gezondheid. In deze opleiding werken we met de combinatie van Ayurveda en lichaamsgerichte psychosociale therapie. Het vrouwelijke in de wereld mag meer en meer versterkt worden en is een belangrijke factor voor bedding en meer zorg en sociale cohesie in de samenleving.

Dit raakt ook aan de filosofie van Ayurveda waar alles wordt gezien als " in relatie met elkaar" en met het Goddelijk vrouwelijke als dragend principe. Vanuit deze visie wil ik graag werken en begeleid ik vrouwen individueel om meer zelfvertrouwen en kracht te ontwikkelen.

Werken met mannen en vrouwen en LHBTIQ+ en koppels

Ik werk in mijn Praktijk zowel met mannen als met vrouwen die op zoek zijn naar een pad van innerlijke ontwikkeling en of ook via Ayurveda aan hun gezondheid willen werken. Of via relatietherapie meer zicht op de dynamiek in hun relatie willen verkrijgen. 

Missie:

Ik word steeds weer geraakt door mensen en hun innerlijke processen, door de enorme authentieke kracht die vrij komt als je werkelijk naar binnen durft te kijken. Het is mijn missie om mensen te laten ervaren hoe het is om zowel fysiek,mentaal, emotioneel als spiritueel verbondenheid te voelen, om een "heel" mens te zijn.

Ik blijf me graag verder ontwikkelen en studeren en volgde delen van de bachelor psychologie aan de Open Universiteit, volg nu de SOMA Embodiment opleiding bij Bodymind opleidingen en werk ik aan het studiematerial voor de Inner Grounding Therapie opleiding samen met mijn collega's. Samenwerken met collega's is voor mij enorm belangrijk. Ook als individueel therapeut werk ik graag samen met collega's uit de Ayurveda en Lichaamsgerichte psychotherapiegroep. Ik ontvang Supervisie van Marianne Bentzen (neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie) en ben lid van Sessions, een platform voor relatietherapeuten olv Esther Perel.

Voor mijn Ayurveda studie en verdieping in vedische filosofie ben ik zes maal in India geweest, waarvan drie keer met een groep studenten van onze opleiding. India heeft echt mijn hart. Hieronder zie je nog twee foto's van mij, de opening van de Praktijk in 2007 en een foto uit India en mijn eerste praktijk logo, nog met de naam: Jiva Ayurveda.

Nog een weetje over mij:

Ik ben BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke stand en heb ik al enkele malen een koppel mogen trouwen. Ik geef dan met veel plezier samen met hun het ceremonieel huwelijk vorm. 

 

Laatst gevolgde trainingen:

Neuroaffectieve ontwikkelingspsychologie  jaaropleiding - Marianne Bentzen 2019

Ayurveda opleiding verdieping bij Delight Yoga , Amsterdam 2019-2023

MBK/PSBK PLATO - Energieschool 's-Hertogenbosch 2019

Vedische astrologie vervolgcursussen bij Willem Simmers en Roeland de Looff

Sessions - Esther Perel - Systemisch werk en relatietherapie - 2017-2020

 

 


Clienten over de sessies:

Wat heb je als bijzonder fijn ervaren in de therapie of in de sessies in het algemeen?

25 antwoorden van clienten het afgelopen half jaar uit Google survey, een feedback formulier wat ik aan het eind van een traject meegeef aan mijn clienten:

Alles eigenlijk, ik heb me begrepen gevoeld. - Marenthe

Uitleg waardoor ik mezelf beter begrijp - Kim

Naar diepere zelfkennis gaan in de sessies, mogen voelen - Bernice

De persoonlijke benadering, het groeigevoel ook, de verbondenheid - Gregoor

Begrip, liefde en warmte......wezenlijke belangstelling - Jessie

Persoonlijk en doortastend - Monique

Directheid, doelgericht gemak en gewoonheid van Jacqueline en haar relevante kennis, inzicht en vaardigheden - Luc

De persoonlijke en informele aanpak - Mirjam

Jacqueline, die heel snel inzicht in je heeft. Aanwijzingen die bij mij passen.. mijn onderbewuste snel kon volgen. - Ilse

Dat we direct de diepte ingaan en dat ik me begrepen voel - Lydian

Dat er een ruimte ontstaat waarbinnen ik mijn emoties tot in de kern kan doorvoelen. Dat ik inzichten heb gekregen niet doormiddel van analyse via mijn hoofd maar door het doorvoelen van de situaties. Na de sessies voelde ik me dichtbij mezelf en had ik meer rust in de nog steeds moeilijk situatie waar ik in zat. - Menda

Geen oordeel over hetgeen er speelt, voorvalt, gedragingen enz - Mischa

Dat mijn pijn helemaal serieus genomen werd. En dat er heel diep naar me geluisterd werd. - Sonny

De menselijkheid, de herkenning, de humor, zeer concrete handvaten!! - Len 

Dat er hulp en support is, dat er begrip is en compassie met wie en waar ik ben en wat er speelt - Monique

Contact met mijn emoties - Gineke

Kennis - Kunde - Betrokkenheid - Visie - Leiderschap - Susanne

De helderheid van Jacqueline. Ze weet telkens eruit te lichten waar precies de hulpvraag ligt waar ik zelf dan nog niet van bewust ben. Ze geeft een goede spiegel door middel van de juiste vragen te stellen gericht op het probleem - Marcus

Dat ik het gevoel had dat ik helemaal mezelf mocht zijn. - Marjan

Flexibele indeling van de sessies, dat er ook een lange tijd tussen kon zijn voordat ik weer kwam. - Sander

Dat Jacqueline steeds direct tot de kern wist te komen, waardoor ik mijn pijn kon doorvoelen en er daardoor dingen oplosten. - Mark

De persoon van Jacqueline. Totaal relaxt en stevig - Monique

Ja, ik ontvang graag nieuws en blogs uit Praktijk Inner Life: