Skip to main content
vrouwencoach opleiding

Workshop Trauma Healing vrij van schaamte en schuld woensdag 29 april 2020

Trauma Healing Vrij van schaamte en schuld: workshop voor deelnemers en therapeuten

Wat is schaamte?

Gevoelens van schaamte resulteren wanneer we geloven dat we iets niet adequaat, goed hebben gedaan of direct door een handeling de belangrijkste sociale of culturele waarden hebben geschonden van een groep waarin we ons bevinden.

Hoewel het vermogen om diep na te denken over onszelf en ons onderscheidingsvermogen op onze acties helder is, is schaamte een negatieve emotie die ons van onze volledige uitdrukking van onszelf in het moment berooft en daardoor onze eigen waargenomen lagere waarde aan anderen versterkt.

Schaamte kan een ondeugd of een deugd zijn, afhankelijk van hoe en wanneer het wordt gebruikt. Een teveel aan schaamte kan leiden tot zelfverachting en een laag zelfbeeld; een tekort aan schaamte kan leiden tot arrogantie.
Als je jezelf schaamt, voel je jezelf klein, je hebt weinig energie en bedenk je dat je geen goede dingen in het leven verdiend.

De schaamte-uitdrukking houdt oa in dat je het hoofd en de ogen laat zakken, terwijl de hele lichaamsexpressie inhoudt dat je de borst krimpt en het gezicht achter je handen verbergt.

Deze gecombineerde houding doet ons er fysiek kleiner uitzien en beschermt onze kwetsbare gebieden (borst, nek en maag). Dit is het tegenovergestelde van trots, waar het lichaam de neiging heeft op te blazen.

Schaamte is een belangrijke emotie voor het menselijk sociale leven. Sommige wetenschappers geloven dat we schaamdisplays hebben ontwikkeld om onze plaats in de hiërarchie van onze groep aan te geven. Mensen met een lagere status hebben de neiging om veel meer schaamte te vertonen dan degenen in hogere statusposities.

Schaamte ontstaat ook na trauma en misbruik en heeft een wisselwerking met schuld.

Daar is schaamte iets, wat we internaliseren. In plaats van de dader of misbruiker als schuldige te zien, ervaren we dat we onszelf met schuldig zijn hebben moeten identificeren om te kunnen overleven.

Het misbruik is eigenlijk juist hetgeen wat schaamtevol en schuldig was en de kunst is, hiervan los te komen en schaamte en schuld in een ander licht te zien.

In deze workshop leer je te kijken naar schaamte en schuld op een dieper niveau zodat je de shift kan maken van schaamte en schuldig zijn naar schaamte en schuld transformeren in waardig voelen en helderheid.

Op deze manier vind er diepe heling plaats over dit trauma.

**Voor wie is deze workshop:
- Voor therapeuten, als bijscholing. Workshop is KTNO geaccrediteerd met certificaat
- Voor deelnemers die meer willen weten over opbouw en verwerking van schaamte en schuld bij Trauma
-Voor studenten Inner Grounding Therapy en Women's Soul Coach

**Wat gaan we doen:
-Schaamte en schuld: inzicht in hoe deze patronen bij jou werken door middel van een test en tools uit de Inner Grounding
- Achtergrondinformatie over verschillende visies rondom schaamte en schuld
-Oefeningen om schaamte en schuld los te kunnen laten
-bodywork en bodyreading
-Informatie over proces en follow-up bij schaamte en schuld vanuit de Inner Grounding Therapy methode.

Wie geeft deze workshop:
-Jacqueline Snelder

Kosten:
95,00 euro

Tijden:
10:00 uur-17:00 uur
Aankomst tussen 9:30 en 9:45 uur
Lunch zelf meenemen : 13:00 -14:00 uur
Er is koffie, thee en koekjes en er zijn restaurantjes in de buurt waar je kunt lunchen als je zelf geen eten mee wilt nemen.

Wie geeft de workshop?

Hoofddocent Jacqueline Snelder

Ik ben de oprichter van Soul Institute en docent in Inner Grounding Therapy, Ayurveda, Inner Yoga , Body work,trauma healing, Innerlijk Kind werk.

Het is mijn passie om te werken met mensen en ze te begeleiden naar meer innerlijke ruimte, bewustzijn en liefde voor zichzelf en belichaaming van hun eigen wijsheid. Ik ben in mijn aanpak van begeleiding down-to-earth en helder.

Trauma healing Vrij van Schaamte en schuld

Cursus informatie

Startdatum 29-04-2020
Einddatum 29-04-2020
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 29-04-2020
Locatie Atelier Isabella

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

vrouwencoach opleiding 2
Wanneer is het?

29 april 2020 Atelier Isabella Reutsedijk 3, vught (gebouw drie op het terrein van de Isabella Kazerne, 2 trappen omhoog naar het zolderatelier)

Vrouwencoach opleiding

Aanmelden en betalen:

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier onder aan de pagina.
Geslaagde vrouwencoachen

Certificering

Alle deelnemers krijgen een certificaat van de workshop.

Heb je vragen?

Of mail ons op
Ja, ik ontvang graag nieuws en blogs uit Praktijk Inner Life: